Výrobní technologie

MIKRONIZACE

Mikronizace je šetrná fyzikální metoda. Původní částice látky jsou rozdrobeny a zmenšeny až na velikost několika mikrometrů, čímž látka mnohonásobně zvětší svůj povrch. Důsledkem je zvýšení její rozpustnosti a vstřebávání látek do organismu. Tím dochází k výrazně zlepšené biologické účinnosti, stabilitě a jsou vytvořeny podmínky pro rychlý účinek. Úprava umožňuje snížit dávkování a tím i případné zvýšené zatížení trávicího traktu nebo až nežádoucí vedlejší účinky. Své přípravky označujeme logem upozorňujícím na zvýšenou biologickou dostupnost. Od Ministerstva průmyslu a obchodu ČR obdržela tato metoda ohodnocení „Inovace roku“.

Už delší dobu je známo, že podáním větších dávek nemusí být dosaženo vyššího účinku. Naopak, u mnoha málo rozpustných přírodních látek je možné dosáhnout žádaného efektu, a to i po dlouhou dobu. Podmínkou jsou ovšem rozměry, které jsou však těžko představitelné, protože je nemůžeme vidět pouhým okem ani světelným mikroskopem. Použitím špičkových technologií se uplatňují nové vlastnosti a pozitivní funkce.

Kapalinová chromatografie

Speciální přístroje nám umožňují sledovat kvalitu a analyzovat složení surovin.

Přípravky neobsahují žádné konzervační látky, lepek, cukr, ani látky na zvýraznění chuti. Jsou tedy vhodné pro diabetiky, bezlepkovou dietu a při alergii na mléčnou bílkovinu.

Nesmíte zapomínat na dodržování zdravého životního stylu, dostatečného příjmu pestré a vyvážené stravy.